Κυριακή 26 Απριλίου 2020

ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ



Ο Τζουζέπε Αρτσιμπόλντο (1526-1593) ήταν Ιταλός ζωγράφος που έγινε γνωστός για τη δημιουργία φανταστικών πορτραίτων που αποτελούνταν εξ ολοκλήρου από αντικείμενα όπως φρούτα, λαχανικά, λουλούδια, κρέατα κτλ.


Περισσότερο από 400 χρόνια μετά, ένας Αμερικανός φωτογράφος ο Κλάους Ενρίκε αναδημιουργεί τα  πορτρέτα του Αρτσιμπόλντο, χρησιμοποιώντας φρούτα και λαχανικά και τα φωτογραφίζει. Παρακάτω θα δείτε πρώτα τα πρωτότυπα έργα του Αρτσιμπόλντο και δίπλα του αυτά που έφτιαξε και φωτογράφισε ο Κλάους Ενρίκε.












Η δική σας σειρά τώρα!!!

Μιας και είμαστε σπίτι μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα υλικά από την κουζίνα μας για να δημιουργήσουμε ένα δικό μας πρόσωπο! Αντί για το μπλοκ μας μπορούμε να πάρουμε κάποιο μαγειρικό σκεύος ή δισκο, ενώ για υλικά και χρώματα θα χρησιμοποιήσουμε ζαρζαβατικά, όσπρια και ότι άλλο θέλετε (πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων). Παρακάτω θα δείτε μερικές προσπάθειες κάποιων παιδιών.Εσείς μπορείτε να κάνετε όσο πιο απλά ή περίπλοκα πορτρέτα θέλετε, ανάλογα με τι υλικά έχετε στην κουζίνα σας. Και μετά να τα φωτογραφίσετε και τώρα που έχετε εξοικειωθεί με την τεχνολογία να μου τα στείλετε!!!!






Καλή σας διασκέδαση!!!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου