Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟ


Ο αγαπημένος μας ζωγράφος Van Gogh κάποια στιγμή αρρώστησε και έπρεπε να μείνει στο σπίτι για μέρες. Τότε ήταν που ζωγράφισε το υπνοδωμάτιό του. Έτσι και εμείς, τώρα που είμαστε αναγκασμένοι να μείνουμε στο σπίτι, είναι η σωστή στιγμή να ζωγραφίσουμε.... τι άλλο; Το δωμάτιο μας!!

Αυτό είναι το έργο του καλλιτέχνη το «Υπνοδωμάτιο στην Αρλ»


Ο ίδιος σε γράμμα προς τον αδερφό του Τεό έγραψε:
«Αυτή τη φορά ζωγραφίζω απλά την κρεβατοκάμαρά μου. Αλλά το χρώμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε αυτό το σημείο, με απλοποίηση του τρόπου που εφαρμόζεται στα αντικείμενα προσθέτοντας ένα βαθμό μεγαλείου, ώστε να υπονοεί την ανάπαυση ή το όνειρο. Λοιπόν, έχω καταλάβει ότι σχεδιάζοντας την σύνθεση, παύουμε να σκεφτόμαστε και να ονειρευόμαστε. Έβαψα τους τοίχους ανοικτό βιολετί. Το πάτωμα με καρό. Το ξύλινο κρεβάτι και τις καρέκλες, κίτρινα όπως το φρέσκο ​​βούτυρο. Το σεντόνι και τα μαξιλάρια, ανοιχτό λάιμ. Το κάλυμμα μπορντό. Το παράθυρο, πράσινο. Το νιπτήρα, πορτοκαλί. Την καράφα, μπλε. Τις πόρτες, λιλά. Και, αυτό είναι όλο. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο σε αυτό το δωμάτιο με κλειστά παντζούρια. Τα τετράγωνα κομμάτια των επίπλων πρέπει να εκφράζουν την ανάπαυση. Επίσης, τα πορτρέτα στον τοίχο, τον καθρέφτη, το μπουκάλι, και μερικά κοστούμια. Το λευκό χρώμα δεν έχει χρησιμοποιηθεί στον πίνακα, έτσι ώστε το πλαίσιό του θα είναι λευκό, με σκοπό να πάρω το αίμα μου πίσω για την υποχρεωτική ανάπαυση που συνιστάται για μένα. Δεν έχω απεικονίσει κανένα είδος σκίασης ή σκιάς. Έχω εφαρμόσει μόνο απλά χρώματα, όπως αυτά στις κρέπες.»
  • Θα προσπαθήσουμε να ζωγραφίσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουμε  χώρο,  δηλαδή με προοπτική. Κάνουμε με μολύβι, δύο κάθετες γραμμές στο χαρτί μας  και συνεχίζουμε με δυο λοξές που φεύγουν στο πλάι (δεξιά και αριστερά)
  • Θα χρησιμοποιήσουμε  τα  υλικά της ζωγραφικής που χρησιμοποιούμε συνήθως π.χ. λαδοπαστέλ, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές ή και νερομπογιές. 
  • Για καλύτερα αποτελέσματα παρακολουθήστε το βίντεο

Ελπίζω να σας δω σύντομαι από κοντά. Μέχρι τότε απολαύστε το σπίτι σας και ζωγραφίστε οτιδήποτε θέλετε μέσα σε αυτό!!!
γ




Οι πληροφορίες για τον καλλιτέχνη και η εικόνα αντλίθηκαν από τον ιστότοπο wikipedia



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου