Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΑΥΤΟΠΟΡΤΡΕΤΟ (Ε'-ΣΤ' Τάξεις)



Με αφορμή τα πορτρέτα που δουλέψαμε στην τάξη σας προτείνω αυτή τη φορά να ασχοληθείτε με το   αυτοπορτρέτο σας.  Παρατηρήστε τον εαυτό σας μέσα από ένα καθρέφτη, είτε μέσα από μια φωτογραφία σας.  Δεν είναι απαραίτητο  να είστε ίδιοι. Απλά ζωγραφίστε κάτι χαρακτηριστικό σας, τα μαλλιά σας για παράδειγμα ή το χρώμα των ματιών σας. Και φυσικά ο καθένας σας με το δικό του τρόπο, με χρώματα και τεχνικές που εκφράζουν τον καθένα ή τη διάθεσή του και με υλικά που εσείς θα επιλέξετε. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να έχει μελαγχολική διάθεση και να επιλέξει να χρησιμοποιήσει μουντά χρώματα ή ακόμα και μόνο μολύβι. Σας υπενθυμίζω ότι ο Πικάσο για μια περίοδο της ζωής του ζωγράφιζε μόνο με μπλε χρώμα. 

Ο Βαν Γκογκ είχε δημιουργήσει πάνω από 30 πορτρέτα του εαυτού του για να μάθει τον εαυτό του καλύτερα. Τοποθετούσε μπροστά του ένα καθρέφτη για να παρατηρεί τον εαυτό του και να κάνει εξάσκηση στη ζωγραφική.


Παρακάτω θα δείτε και μερικά ακόμα διάσημα αυτοπορτρέτα.

 Φρίντα Κάλο

  Λεονάρντο Ντα Βίντσι

 Πολ Γκογκέν



 Πάμπλο Πικάσο

Εδώ θα βρείτε κι ένα βιντεάκι με οδηγίες βήμα βήμα για αυτούς που θέλουν να τελειοποιήσουν τα πορτρέτα τους, σαν τον τρόπο που δείξαμε μέσα στην τάξη.

https://www.youtube.com/watch?v=iMEBSQJYaAY


Ελπίζω και εύχομαι πολύ σύντομα να τα πούμε από κοντά και να μου δείξετε τις δημιουργίες σας και φυσικά εάν θέλετε μπορείτε να φωτογραφήσετε τα έργα σας και να μου τα στείλετε μέσα της πλατφόρμας στο e-class ή στο προσωπικό μου e-mail που είναι το lianadimi@sch.gr


Καλή διασκέδαση!!!


Η κυρία Λιάνα των εικαστικών 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου