Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΣΚΙΕΣ















Ο Αλμπέρτο Τζακομέττι (1901 - 1966) ήταν Ελβετός γλύπτης και ζωγράφος και θεωρείται από τους σημαντικότερους γλύπτες του 20ου αιώνα. Ο Τζιακομέτι δημιούργησε ανθρώπινες φιγούρες με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.  Οι  διάσημες φιγούρες του μοιάζουν σχεδόν σκελετώδεις, με μακριά πόδια και χέρια και με μικρό κεφάλι είναι φτιαγμένες από πηλό ή ορείχαλκο.
























Δημιουργώ με αφορμή το έργο του Αλμπέρτο Τζιακομέτι

Φτιάξτε και εσείς μικρά γλυπτά με αφορμή το έργο του ΤζιακομέτιΘα χρειαστείτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Και πολύ φαντασία!!! Με τα βήματα όπως φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες, δημιουργήστε φιγούρες που μοιάζουν να περπατάνε, να τρέχουν, να χορεύουν. Χρησιμοποιούμε αλουμινόχαρτο για να μοιάζουν με τις χάλκινες φιγούρες που έφτιαχνε ο καλλιτέχνης, αλλά εσείς μπορείτε να κάνετε τα γλυπτά σας και με πλαστελίνη.






Αφού φτιάξετε τη φιγούρα σας τοποθετήστε την όρθια σε ένα χαρτί ακουαρέλας κατά προτίμηση ή σε ένα χαρτόνι. Μπορείτε να τη στερεώσετε με ένα συρραπτικό, να την κολλήσετε με κόλλα ή με πλαστελίνη και να την τοποθετήσετε στην άκρη της σελίδας.



Παίζοντας με τις σκιές

Αφού δημιουργήσατε τις φιγούρες σας και τις στερεώσατε σε μια επιφάνεια, τώρα μπορείτε να παρατηρήσετε και να σχεδιάσετε τις σκιές τους. Με ένα φωτιστικό, μια λάμπα ή με το φως του ηλίου, φωτίστε τη φιγούρα ώστε η σκιά να εμφανιστεί στο χαρτί σας.





Σχεδιάστε τα αποτυπώματα των σκιών. Αν θέλετε αλλάξτε θέση το χαρτί, περιστρέψτε το και πειραματιστείτε για να φτιάξετε περισσότερες από μια σκιές. Όπως όταν αλλάζει θέση ο ήλιος η σκιά μετακινείται. 



Και τέλος..ας χρωματίσουμε !!! Γεμίστε τις φιγούρες που δημιουργήθηκαν με διάφορα χρώματα, σχέδια και μοτίβα και μετά σχεδιάστε ένα περιβάλλον ή αλλιώς φόντο, όπως εσείς το φαντάζεστε.  Χρειάζεται υπομονή και είμαι σίγουρη θα έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα.




Καλή επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου